Android Dev Phone 1 has arrived

Idag levererades Android Dev Phone 1 till kontoret. Vissa av oss har redan kört emulatorn både länge och väl men det var ändå en skön känsla att få lägga vantarna på the real thing. Den enda manuella anpassningen som krävdes för att komma igång var att mata in url:en till 3:s datatjänst, sedan var det bara att logga in med sitt Google id.

Android Dev Phone 1 i sin låda

Efter några timmars knapprande är intrycket över förväntan. Telefonen är mycket snabbare och ”fräckare” än vad jag trott med tanke på att det här är version 1.0. Synkningen mot Googles ”moln” fungerar väldigt bra med undantag av kontaktlistan som av någon anledning måste triggas manuellt. Jag har provat att installera program från ”Market”, kört GPS:en mot Google Maps, mailat, sms:at, ringt, och gått omkring i Tokyo med Street view, allt utan några större problem.

Återstår bara att knåpa ihop några killer apps också…

7 comments on “Android Dev Phone 1 has arrived
 1. Vad fick du betala för din? 3500:- (25usdollar + 399usdollar) som det står på alla mobil sidor?

 2. Henrik, Japp det priset stämmer, men sedan tillkommer frakten på $214.81… För att få beställa en måste man vara Android-utvecklare. Har skickat närmare info via mail.

 3. Räcker med att låtsas vara en Android utvecklare. Betala de 25 dollar som behövs för att Google ska tycka man är en och sen är det bara att beställa en. Gjorde det idag jag.

 4. Jag beställde nyss en ”Dev Phone 1”, och priset på frakt och skatter är inte längre 214.81 USD, utan 164.68 USD. Det är iaf summan som drogs från mitt Mastercard när allt var beställt och klart.

  Totalpriset blev alltså 25 (dev-avgiften) + 399 (telefonen) + 165 = 589 USD vilket med dagens dollarkurs ger ett totalpris på ca 4500 kr.

  Helt ok, och en glad överraskning då jag hade räknat med ca 5100 kr.

 5. mannyb,

  Det är verkligen ett helt ok pris. Det är ju inte bara en utvecklingslur utan en fungerande olåst telefon med en väldans massa finesser.

Comments are closed.