England, Android och Wi-Fi

Datakommunikation via 3G när man är utomlands kostar en förmögenhet och kan göra resan betydligt dyrare än planerat eller relationen till arbetsgivaren något ansträngd. Men det är ju just på resan som man vill ha e-post, Twitter och kartor till hands. Lösningen, som kanske inte är helt perfekt men gratis, är att stänga av data roaming och istället förlita sig på Wi-Fi. I London finns gott om gratisnät att tillgå på hotell, caféer och barer.

HTC Magic on sale!

En lustig sak jag märkte är att även om Androiden kopplar upp sig mot ett ”öppet” nätverk som kräver inloggning på en webbsida, så funkar Twidroid utan att man loggar in. Det räckte att man kom i närheten av ett EAT eller PRET för att det skulle börja twittra i fickan.

Reklam för G1-an på tunnelbanan

Efter att ha spenderat helgen i London förstår man hur mycket T-mobile satsar på G1:an och HTC Magic som släpptes just under mitt besök. På tunnelbanan och på stan i allmänhet är det fullt med annonser för de två modellerna och i de affärer jag var inne i tycks efterfrågan vara stor. Helt klart är att man inte är det minsta speciell eller unik som Android-användare i England så som man blivit van vid i Sverige.