Med Android mot framtiden

Ett av Googles alla områden, mobilitet i form av Android-plattformen, är inget undantag från öppenheten och förkärleken till befintliga standarder.

  • När helst det är möjligt väljer man redan befintliga protokoll och standarder snarare än att hitta på egna.
  • Språket som används för att utveckla applikationer i plattformen är det (numera) öppna Java. SDK, komplett med emulator, är bara att hämta hem.
  • Vem som helst kan klicka och ladda ner dokumentation och kompletta specifikationer direkt från Androids hemsida. Där finns också gott om utbildningsmaterial fritt tillgängligt för att vem som helst ska komma igång med att utveckla för Android.
  • Källkoden för hela plattoformen är tillgänglig under en Open source licens för vem som helst att ladda ner, förbättra och vidareutveckla.

Allt detta har gjort att Android-plattformen fått en flygande start med tusentals engagerade utvecklare världen över. Och det handlar inte bara om glada amatörer. Även de stora jättarna i branschen planerar att lansera nya Android-baserade Produkter och satsar stort på att bidra till utvecklingen.

androidlogo_1

Själv håller jag på för fullt med mitt första Android-uppdrag. Det är en sökrelaterad applikation för en stor kund som utvecklas parallellt med en version för Apples Iphone.

En hel mängd sessioner kommer att ägnas åt Android-relaterade ämnen under den kommande Google-konferensen. Bland annat kommer hela Androids Core Technical Team vara på plats för att berätta om sitt arbete och svara på frågor.

One comment on “Med Android mot framtiden
  1. Läste precis att 3 (TRE) kommer släppa en Android telefon inom kort, troligen blir det HTC Magic. Kul att det lossnar på svenska marknaden med nu.

Comments are closed.