Har du testat Google Chrome?

Som de flesta nog känner till har Google startat utvecklingen av den nya webbläsaren Chrome. Men varför bestämde man sig för att utveckla en helt ny webbläsare när det redan finns så många, och vad är det som gör Chrome så speciell?

För att svara på de här frågorna och för att beskriva lösningarna bakom Chrome har man valt ett litet annorlunda grepp. Man har låtit tecknaren Scott McCloud göra ett seriealbum av det hela, där kända personer från Google förekommer och berättar sin historia.

Tidigare har man släppt albumet online under en generös Creative Commons-licens men idag fick jag även en riktig tryckt version vid registreringen på Moscone Center. Många av illustrationerna i boken är smått genialiska när det gäller att förklara de ofta avancerade resonemangen på ett enkelt sätt.

Här under är det Googles Open Source Programs Manager, och podcastare, Chris DiBona som förespråkar öppenheten i Chrome.

chris

One comment on “Har du testat Google Chrome?
  1. Kul inlägg! Bra idé att använda tecknade serier som förklaring, har sett det som hjälpmedel för dyslektiker i vården tex:-). Helt rätt forum antar jag, gränsen mellan en cool it-nörd och en nördig it-nörd är hårfin men det här var fint och på helt rätt sida nördigheten.

Comments are closed.