Google I/O i backspegeln

Det kändes lite vemodigt att gå hem till hotellet igår kväll. Men även om Google I/O är slut för den här gången och de flesta redan har återvänt hem sitter känslan kvar av att ha varit med om något väldigt speciellt. Under några dagar har det varit helt naturligt att vandra omkring bland, och prata med, människor som man i vanliga fall läser om i tidningar, böcker och på nätet.

I/O-mingel

Förutom alla känslointryck får jag också med mig två anteckningsböcker med anteckningar och tre minneskort med bilder från både konferensen och det mångfacetterade San Francisco. Det får bli den gamla metoden att ladda ner presentationerna i efterhand och försöka kombinera anteckningar, bilder och presentationsbilder till något vettigt. Anteckningar (i alla fall mina) kan vara väldigt svåra att tyda tagna ur sitt sammanhang, speciellt om det gått en tid.

Sitting people

Av alla intressanta personer jag träffat på konferensen var det bara en som jag inte vågade presentera mig för. Istället fotograferade jag honom över axeln på några andra personer som var modiga nog att ta kontakt.

Anybots

Skämt åsido så blev jag själv förvånad över min blockering när den här roboten kom rullande. Jag vet att det är en telepresence-robot som kontrolleras av Daniel Casner från Anybots som kontrollerar den och ser och hör allt den gör men ändå känns det  otroligt genant att börja prata med den. Undrar om alla känner så och om det är något vi måste lära oss komma över? Snacka om gränssnittsproblem!

Nattvy SFO

Nu är i alla fall konferensen över och allt som återstår är den långa hemresan. På måndag börjar vardagen igen. Det ska bli skönt.

Google I/O – klart slut.