Skype har förändrat min vardag

Det var många år sedan vi skrotade telefonväxeln. Den toppmoderna växeln med hårddiskinspelare och massor av programmerbara funktioner verkade plötsligt hopplöst omodern när mobilleverantörerna började erbjuda samma tjänster i telefonmolnet. Det visade sig också att det var väldigt få (inga) av våra kunder som ville ringa till ett skrivbord, utan när de ringde oss sökte de en specifik person, oavsett var han eller hon befann sig för stunden. Rätt så självklart egentligen.
Idag får telefonerna allt mer konkurrens av Skype. Varesig vi ringer kollegan i rummet bredvid, mellan kontoren eller sitter i långa konferenser med våra kunder så är det allt oftare Skype som blir det naturliga valet. Alla har kameror på sina datorer och USB-lurar inkopplade och vi har sedan länge lämnat “hör du mig, ser du mig” stadiet.
För någon vecka sedan släpptes Skype i en vass mobilversion och idag kommer version 5 för Windows. Man undrar lite hur mobilföretagen ska klara sig framöver med flat rate på bredbandet och gratissamtal och chatt via Skype-appen.
Hur som helst, i version 5 får vi äntligen möjlighet till flerpartsvideosamtal. Nu kan vi se våra kollegor och kunder sida vid sida på skärmen oavsett om de sitter i Göteborg, Östersund eller kopplar upp sig i USA. Tack för det Skype!

One comment on “Skype har förändrat min vardag
  1. Pingback: Entreprenörskollen fredag

Comments are closed.