Jag är teknikoptimist

Hur många gånger har man inte fått hjälp på nätet? Inte av någon dator eller Google utan av människor i forum och bloggar som delar med sig av sina erfarenheter och som engagerar sig för att hjälpa. Det har blivit till något av en livsstil och när man har fått hjälp själv några gånger vill man ge tillbaka. Människor vill hjälpa varandra och tekniken gör det möjligt trotts att den man hjälper kanske sitter på en annan kontinent.
Det knäppa är att någon i lägenheten bredvid, kanske bara några meter från där du sitter, också behöver hjälp. Inte med att formatera hårddisken eller att knyppla, utan med att överleva.

Hörde på radion i morse något som gjorde mig riktigt glad. I Stockholm pågår ett projekt som går ut på att frivilliga hjärt- lungräddare kan anmäla via en webbplats att de vill ha larm om hjärtstopp via sms till sin telefon. Bara i Stockholm finns 100 000 privatpersoner som kan hjärt- och lungräddning och som kan ingripa. Av de frivilliga är det bara de som befinner sig närmast som får larmen så att de kan nå den nödställde och påbörja hjärt- och lungräddning i väntan på att ambulansen kommer.

Teknik som hjälper oss hjälpa varandra! Mmm!