Google I/O 2011

Nu är det dags igen. Googles årliga utvecklarkonferens Google I/O går av stapeln i San Francisco och jag kommer att vara på plats, precis som för två år sedan, och rapportera via bloggen och alla tänkbara sociala medier!

Det ska bli riktigt spännande att ta del av vad the big G har för planer fram över, framför allt när det gäller den explosionsartade utvecklingen av Andorid operativet.
När I/O 2009 ägde rum hade just den andra Android-telefonen börjat säljas. Nu, två år senare, vet nog ingen riktigt hur många telefoner som finns på marknaden, men de har hur som helst passerat hundra-strecket för länge sedan.

En fråga som blir allt mer aktuell är om Google kommer att skärpa kontrollen över Android för att förhindra allt för mycket fragmentering i och med att leverantörer lägger till egna funktioner och skal ovanpå operativet. Just öppenheten och möjligheten att byta ut delar av systemet har ju hittills varit egenskaper som lockat tusentals utvecklare och leverantörer att satsa på Android. Nu när plattformen fått momentum kanske Google tycker det är dags att ändra taktik…
Android är bara en del av programmet. Jag kommer att blogga mer om övriga delar innan det är dags att packa väskan så håll ögon (och öron) öppna!

PS: Maila eller kommentera gärna om det är något du vill att jag ska kolla upp extra noga när jag är på plats. Jag hade några sådana specialuppdrag för ett par kunder förra gången och det är bara roligt. Känns lite som att vara agent med hemligt uppdrag! 🙂

2 comments on “Google I/O 2011
  1. Det här ser jag fram emot att följa. Nu när plattformen och tjänsterna mognat ökar kraven från användarna och vem som ska ”äga” saker och ting. Med Apple är det enkelt, strategin är tydlig ”inlåsning”…

Comments are closed.