Arga fåglar och Chromeböcker

Phu! Nu är morgonens Chrome-keynote avklarad.

Den var ett tydligt tecken på att Google håller på att knyta ihop säcken när det gäller tekniken med HTML5, marknadstänket med Chrome Web Store och så hårdvaruspåret med operativet Chrome OS i botten.

Det stora bomben var att man tillsammans med bland andra Samsung och Acer kommer att börja sälja så kallade ”Chromebooks” redan om någon månad. De kommer att marknadsföras i USA och i några europeiska länder men tyvärr inte Sverige initialt. Enda trösten, för mig i alla fall, är att jag kommer att få ett exemplar skickat till mig inom kort. Det ska bli spännande att känna på hur det är att använda en dator som liksom ÄR webben (som Google uttrycker det).

Största applåderna fick Peter Vesterbacka, mannen bakom det ofattbart populära spelet Angry Birds när han berättade om att spelet nu finns som webbapp att ladda ner i Chrome Web Store.

Nu, vidare till nästa föreläsning. Det kommer att handla mycket om HTML5, app-utveckling, och så förståss API:er idag.

One comment on “Arga fåglar och Chromeböcker
  1. Man blir nyfiken på hur upplevelsen att använda en Chromebook blir? Vad är det som gör dem unika på marknaden?

Comments are closed.