Endomondo – den bästa sportstrackern?

Som jag berättat om tidigare handlade mycket på årets Google I/O om gränssnitt mellan Android-operativet och extern hårdvara som motionscyklar och annan hemelektronik via USB och så småningom Bluetooth. Det fanns gott om demonstrationer i foajén med löpband, robotar och hemmiljöer där lampor tändes och släcktes.

Ett företag som där man är intresserade av den här utvecklingen är Danska (visade det sig) företaget Endomondo som ligger bakom appen med samma namn. I dagsläget bygger appen, som de flesta andra i genren, bara på gps-data men man är givetvis intresserade av möjligheten att koppla ihop sig med t.ex. maskinerna på gymmet.

Efter att kameran stängdes av berättade jag lite om mina egna experiment med att logga data som jag fiskar upp ur SeaTalk-protokollet ombord på min båt. Vi kommer att pratas vid mer om det 🙂